Το Palmyra Beach είναι ένα από τα εμβληματικά ξενοδοχεία της Γλυφάδας, επί της Λ. Ποσειδώνος στην πλευρά της παραλίας. Διαθέτει 53 δωμάτια, γυμναστήριο, εστιατόριο, μπαρ, εξωτερική πισίνα και αίθουσες συνεδρίου.
Το ξενοδοχείο εντάχθηκε το 2014 στο πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ 2014-2020, που αφορούσε την ενίσχυση μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων. Με βάση αυτό, το Palmyra Beach ανακαινίζεται εν λειτουργία σταδιακά από το 2014.
Το 2019, το Palmyra Beach ανέθεσε στην Gekko Concepts την αναδιαμόρφωση των εξωτερικών χώρων πέραν της πισίνας, με δημιουργία χώρου εστιατορίου-μπαρ εξωτερικά στεγασμένου, και σκιασμένου all day lounge. Ο σχεδιασμός και η επίβλεψη των εργασιών ανατέθηκε στην Gekko Concepts, και το έργο εκτελέστηκε με αυτεπιστασία των υπευθύνων του ξενοδοχείου.
Στον σχεδιασμό αποφασίστηκε να δοθεί έμφαση στην πολυλειτουργικότητα του χώρου και στη δυνατότητα χρήσης του 365 μέρες/έτος, καθώς και στην εξυπηρέτηση των αναγκών του σύγχρονου ταξιδιώτη, με κύρια έμφαση στους πελάτες bleisure. Για τον λόγο αυτό υπήρξε μέριμνα, ώστε η συνέχεια του εσωτερικού χώρου με τον εξωτερικό να είναι αδιάσπαστη, ο νέος χώρος να κλιματίζεται και να διαθέτει ανοιγόμενη οροφή, να δοθεί προσβασιμότητα στο μπαρ σε άτομα ΑΜΕΑ, να δημιουργηθεί χώρος βιβλιοθήκης με θέσεις εργασίας για laptops και άλλες ψηφιακές συσκευές, για την εξυπηρέτηση των bleisure πελατών, και τέλος ο χώρος να συνδυάζει την ιδιωτικότητα με την κοινοτικότητα, με μικρές ρομαντικές γωνιές και μεγάλα παρεΐστικα τραπέζια.
Το concept του εστιατορίου βασίζεται στις ιδέες της οικολογίας, της βιώσιμης παρουσίας (sustainability) και της διατήρησης του περιβάλλοντος. Στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό κρατήθηκαν και προηγούμενα στοιχεία του χώρου, όπως η γλυπτική αναπαράσταση παραδοσιακού χωριού. Έγινε προσπάθεια όλα τα υλικά κατασκευής να είναι οικολογικά, ανακυκλώσιμα ή ανακυκλωμένα (upcycled), και με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η ξύλινη επένδυση του μπαρ αποτελείται από ανακυκλωμένα (upcycled) πολυκαιρισμένα ξύλα οικοδομής και τα άνθη οροφής είναι φυσικά λουλούδια αφυδατωμένα. Οι βιβλιοθήκες και το μεγάλο τραπέζι του lounge είναι ειδικά σχεδιασμένα από δρυ μασίφ για bleisure δραστηριότητες. Επίσης δημιουργήθηκε αρωματικός κήπος με 8 διαφορετικά αρωματικά φυτά για τέρψη των πελατών, τα οποία η κουζίνα χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση, δίνοντας μια “from garden to table” αίσθηση. Η λίστα φαγητών έχει εμπλουτιστεί με vegan και ωμοφαγικές συνταγές, ενώ τα ποτά και τα ροφήματα είναι από φρέσκα υλικά, με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.
Η νέα μελέτη χώρου που πραγματοποιήθηκε, πέτυχε διπλασιασμό των καθισμάτων από 30 σε 60 περίπου.
Ο χρόνος που απαιτήθηκε για τον σχεδιασμό ήταν 2 μήνες, και για την εκτέλεση 75 ημέρες.