Τον Μάρτιο του 2017, η Human Point ανέλαβε -στα πλαίσια υπηρεσιών ανάπτυξης ακινήτου και new business development, και μετά από επαναπροσδιορισμό της χρήσης του χώρου- τη μελέτη και συμβουλευτική επίβλεψη της ριζικής ανακαίνισης του Paradise Club στην παραλία Παραντάιζ στη Μύκονο.
Ο επαναπροσδιορισμός της χρήσης καθορίστηκε από την επιθυμία των επιχειρηματιών – ιδιοκτητών, να διαμορφωθεί ένας υπαίθριος χώρος με δυνατότητες λειτουργίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με έμφαση στις υψηλού επιπέδου ημερήσιες υπηρεσίες φιλοξενίας, εστίασης και διασκέδασης, καθώς και στη διοργάνωση νυχτερινών μουσικών εκδηλώσεων παγκόσμιας εμβέλειας.
Η πρόταση της μελετητικής ομάδας ήταν να διαμορφωθεί ένας νέος χώρος, ο οποίος θα δίνει την αίσθηση μιας νέας εμπειρίας, απολύτως ενταγμένος στο ξεχωριστού κάλλους φυσικό περιβάλλον, με συνθετικές και εικαστικές αναφορές σε σύγχρονες οργανικές μορφές, και -κυρίως- στα παραδοσιακά υλικά δομής και τα ξεχωριστά μορφολογικά στοιχεία του τόπου.
Ο σχεδιασμός του έργου καθορίστηκε από τη σχέση των τεσσάρων -ξεχωριστής οντότητας και άρρηκτα συνδεδεμένων μεταξύ τους- βασικών λειτουργικών ενοτήτων: α. Την είσοδο και την κλιμακωτή πρόσβαση προς τους κύριους χώρους φιλοξενίας και εστίασης, β. Τα επί μέρους επίπεδα συνάθροισης, γ. Το επίπεδο της πισίνας με τους εσωτερικούς χώρους εξυπηρέτησης, και δ. Την παραλία και τον ευρύτερο χώρο της ακτογραμμής των σχετικών ιδιοκτησιών.
Η κύρια είσοδος αποτελείται ουσιαστικά από μία εικαστική εγκατάσταση οργανικής μορφής, με χρήση στεγάστρου και σηματοδότησης πορείας με κατασκευές από καλάμια - μπαμπού, ενώ για το δάπεδο χρησιμοποιούνται ειδικά μείγματα τσιμεντοκονίας με άμμο παραλίας. Η διαμόρφωση ολοκληρώνεται με την προσθήκη γλυπτικής σκηνογραφίας, μέσω της τοποθέτησης αφαιρετικών ανθρώπινων ομοιωμάτων εμπνευσμένων από τα κυκλαδίτικα ειδώλια.
Τα κλιμακωτά επιμέρους επίπεδα συνάθροισης, έχοντας ως αναφορά το κυκλαδίτικο μορφολογικό στοιχείο των παρτεριών, λειτουργούν ως πιο ιδιωτικοί χώροι, αλλά και ως στοιχεία ήπιας μετάβασης στην καθοδική πορεία πρόσβασης. Τα δάπεδα επενδύονται με φυσικό ξύλο και χαρακτηρίζονται από τη λιτή σχεδίαση, με έμφαση στη δημιουργία οπτικών φυγών προς τη θέα της θάλασσας.
Στο επίπεδο της πισίνας αναπτύχθηκε χώρος συνάθροισης γύρω από αυτήν, καθώς και μεγάλο τμήμα του υπαίθριου χώρου του εστιατορίου. Παράλληλα, κατασκευάστηκαν εκ νέου οι ανοιχτοί και κλειστοί χώροι παρασκευής φαγητού. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στον σχεδιασμό του εξαιρετικά απαιτητικού χώρου του παρασκευαστηρίου, καθώς και του κεντρικού υπαίθριου στεγασμένου μπαρ, έτσι ώστε να παρουσιάζεται σαν ένα ιδιαίτερο κάδρο εσωτερικής όψης του έργου.
Σε όλο το έργο χρησιμοποιήθηκαν φυσικά υλικά δομής και επικαλύψεων, όπως πέτρα, μπαμπού, ξύλο, τσιμεντοκονία με άμμο θαλάσσης και οργανικός σοβάς. Τα έπιπλα, τα οποία σχεδιάστηκαν εκ νέου, είναι ξύλινα, με επένδυση από οικολογικό ύφασμα λευκού χρώματος.