Πρόκειται για ένα υπόσκαφο δύο επιπέδων που βρίσκεται δίπλα στην Εκκλησία της «Αναστάσεως του Χριστού», στη συνοικία Μοναστήρι της Οίας, στην πλευρά της καλντέρας. Η συγκεκριμένη εκκλησία αποτελεί τη μία από τις δύο διάσημες και πολυφωτογραφημένες «Blue Domes» της Οίας, στη Σαντορίνη.
Το υπόσκαφο είναι κατασκευής του 1900 και καλύπτει συνολικά 120 τ.μ. Όπως όλα τα υπόσκαφα της Σαντορίνης, έτσι και το «The marble Sun”, αποτελει κτίσμα χωρίς θεμέλια, που επιβάλλεται σε πείσμα της κατωφέρειας, χωρίς τίποτα να διακόπτει την αλληλουχία των γραμμών και των χρωμάτων της καλντέρας. Αποτελείται από στενή πρόσοψη, με τον λεγόμενο «σταυρό» στη διάταξη της πόρτας εισόδου κεντρικά και των παραθύρων αριστερά-δεξιά.
Στην είσοδο της κατοικίας ο επισκέπτης θα βρεθεί σε μια τόση δα αυλή, χαρακτηριστικό της κυκλαδικής αρχιτεκτονικής, ικανή όμως να φιλοξενήσει χώρο χαλάρωσης, jacuzzi με θέα το μπλέ του Αιγαίου και φυσικά τον παραδοσιακό φούρνο που τώρα έχει διακοσμητική παρουσία.
Η αυλόπορτα, η πόρτα εισόδου, καθώς και τα παράθυρα φέρουν διακοσμητική κορνίζα με τον χαρακτηριστικό κόκκινο πορόλιθο, γνωστό ως «πορί». Ο κεντρικός χώρος αποτελείται από τον χώρο καθιστικού, τραπεζαρίας και κουζίνας. Στο βάθος της σπηλιάς βρίσκεται το ένα υπνοδωμάτιο με δικό του μπάνιο, το οποίο αποτελεί επίσης τμήμα σπηλιάς.
Μια εσωτερική σκάλα οδηγεί τον επισκέπτη στον πάνω όροφο, όπου βρίσκεται το δεύτερο υπνοδωμάτιο, με δικό του μπάνιο και αυτό, μέσα στον γενικό θόλο που δημιουργεί η προέκταση της σπηλιάς. Στο συγκεκριμένο δωμάτιο έχει τονιστεί η καμάρα που δημιουργεί η σπηλιά, με μια μεταλλική κατασκευή με κρυφό φωτισμό. Το πάνω υπνοδωμάτιο διαθέτει εξώστη με χώρο καθιστικού και ένα μικρό παρτέρι, την αλιτάνα με φυτά που ευδοκιμούν στην περιοχή και ανεμπόδιστη θέα στην καλντέρα με προσανατολισμό στη Θηρασιά. O φεγγίτης πάνω από την πόρτα προς τον εξώστη φέρει έναν σκαλισμένο μαρμάρινο ήλιο, εξ ου και η ονομασία της κατοικίας «The Marble Sun”.
Για τον συνολικό εσωτερικό χώρο του υπόσκαφου, και προκειμένου να τονιστεί η υπάρχουσα φυσική πλαστικότητα, επιλέχθηκε να περαστεί με γκρι τσιμεντοκονία με μικρή τονική απόκλιση.
Στη γενική διακόσμηση έχουν χρησιμοποιηθεί φυσικά υλικά, όπως λινά, ξύλο, μέταλλο σε γκρι αποχρώσεις, με μια γενικότερα αφαιρετική προσέγγιση, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει η εκπληκτική ενέργεια του χώρου.
Η ανακαίνιση ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2019. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ανέλαβε εξ ολοκλήρου το γραφείο της Μαρίας Χατζησταύρου, Lime Deco. Την επίβλεψη του έργου είχαν οι ιδιοκτήτες των Caldera Houses.