Το Ergon House βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως, στην καρδιά της Αθήνας. Το κτίριο αποτελείται από μια τετραώροφη προσθήκη της δεκαετίας του '90 και μια διώροφη διατηρητέα πρόσοψη. Συνολικά, το Ergon House είναι ένας προορισμός όπου συναντιούνται η γαστρονομία και η φιλοξενία.
Το εστιατόριο και το παντοπωλείο εγκαθίστανται στο ισόγειο του κτιρίου, ενώ επεκτείνεται και στο αίθριο που διαμορφώνεται μεταξύ της παλιάς και της νέας πρόσοψης. Στο αίθριο βρίσκεται η εσωτερική αυλή, με κυρίαρχο στοιχείο την ελιά στο κέντρο του χώρου, γύρω από την οποία διαμορφώνονται οι χώροι του καφέ, του ανοικτού φούρνου και του μανάβικου. Η αυλή είναι πλακοστρωμένη με τσιμεντότουβλα, ενώ από τη μια πλευρά υπάρχει κατακόρυφος κήπος με φρέσκα λαχανικά και από την άλλη εκτείνεται η τοιχογραφία της θεάς Αρτέμιδος.
Κατά την είσοδο στο δεύτερο μέρος, το διπλό ύψος δημιουργεί μια αίσθηση ζεστασιάς, με την κεντρική μονάδα του μπαρ, του μπακάλικου, του ιχθυοπωλείου και του κρεοπωλείου να βρίσκονται στη μέση. Γύρω από αυτά, υπάρχουν πολλαπλοί χώροι καθισμάτων με μάρμαρο, ξύλο και υφάσματα, προσφέροντας τα παραδοσιακά χρώματα μιας ελληνικής πλατείας. Η έννοια της σύγχρονης ελληνικής πόλης, όπως αυτήν όρισαν τα οικοδομικά υλικά της κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, είναι παρούσα στα τελειώματα του χώρου, καθώς στο εσωτερικό του καταστήματος εμφανίζεται ξύλο καρυδιάς, μαύρο μωσαϊκό, μάρμαρο Κοζάνης και τσιμέντο σε τοίχους και δάπεδα.
Η μεγαλύτερη πρόκληση αυτού του ξενοδοχείου, ήταν να συνδυάσει την παραδοσιακή ελληνική αρχιτεκτονική με τις ανάγκες του σύγχρονου γαστρονομικού ταξιδιώτη.
Η είσοδός του αποκαλύπτεται μετά τη διέλευση της αυλής στο ισόγειο. Η ρεσεψιόν βρίσκεται στον πρώτο όροφο μαζί με το σαλόνι υποδοχής, και βλέπει από πάνω το αίθριο, την αυλή και την είσοδο της οδού Μητροπόλεως.
Τα δωμάτια έχουν κι αυτά εσωτερική πρόσοψη με θέα στο αίθριο, ή πίσω θέα στην Ακρόπολη. Χρησιμοποιώντας το ορθογώνιο σχήμα του τυπικού ορόφου, τα δωμάτια είναι τοποθετημένα γύρω από κεντρικούς χώρους όπως το lobby, οι κοινόχρηστες κουζίνες και το γυμναστήριο. Στα επίσης ορθογώνια δωμάτια, το κρεβάτι τοποθετείται προς το ένα άκρο του χώρου, κοντά στο παράθυρο. Το κάθε δωμάτιο είναι διαρρυθμισμένο σε τρεις ζώνες: την είσοδο μέσα από τους υγρούς χώρους, το καθιστικό με το γραφείο και τον υπερυψωμένο ανοιχτό χώρο ύπνου.
Ο εσωτερικός σχεδιασμός περιστρέφεται γύρω από την παραδοσιακή ελληνική αρχιτεκτονική. Τα κρεβάτια αντανακλούν το στυλ των παλιών χτιστών κρεβατιών, ενώ τα διακοσμητικά καφασωτά αναφέρονται στις εισόδους των πολυκατοικιών της δεκαετίας του '60 στο κέντρο της Αθήνας. Παλαιά μαρμάρινα σκαλοπάτια σκάφτηκαν και μετατράπηκαν σε νιπτήρες. Σαν ταπετσαρία πάνω από τον νιπτήρα και τις ντουλάπες, χρησιμοποιούνται υφαντά υφάσματα αργαλειού ως διακοσμητικό στοιχείο. Η αντίθεση του χρώματος σε κάθε χώρο επιτυγχάνεται με τη χρήση υπόλευκης βαφής στους τοίχους, όπως συμβαίνει συνήθως στα ασβεστωμένα κτίρια, και με ξύλινα στοιχεία από ξύλο καρυδιάς, ένα δέντρο που βρίσκεται σε όλη τη χώρα. Οι φυσικές ορειχάλκινες λεπτομέρειες προσθέτουν μια αίσθηση πολυτέλειας από άλλη εποχή στα δωμάτια, ενώ το μωσαϊκό, ένα ανθεκτικό υλικό που χρησιμοποιείται από το 1930, τώρα επιστρέφει στην ελληνική αρχιτεκτονική λόγω της διαχρονικότητάς του και μπορεί να βρεθεί τόσο σε οριζόντιες όσο και σε κάθετες επιφάνειες στο Ergon House.