Ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου βασίστηκε στην κεντρική ιδέα της Ergon, της πρώτης εταιρείας στην Ελλάδα που συνεργάστηκε με μικρούς Έλληνες παραγωγούς, με στόχο να χρησιμοποιήσει το ευρύ κοινό, υψηλής ποιότητας προϊόντα του τόπου του.
Η ιδέα της Ergon συνεχίστηκε με τα εστιατόριά της σε όλη την Ελλάδα, τα οποία χρησιμοποιούν αμιγώς ελληνικά προϊόντα.
Στο νέο αυτό εγχείρημα, το φαγητό έρχεται να συνδυαστεί με τη φιλοξενία, με αποτέλεσμα έναν χώρο καινοτομίας και ίσως το πρώτο foodie hotel στον κόσμο, όπου η γεύση παίζει σημαντικό ρόλο καθ΄ όλη τη διάρκεια διαμονής στο κτίριο.
Το Ergon House βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας και απευθύνεται στις ανάγκες του νέου, σύγχρονου, γαστρονομικού ταξιδιώτη. Πρόκειται για 4 ορόφους με 38 δωμάτια, με χώρους εστίασης και παντοπωλείο στο υπόγειο, το ισόγειο και τον ημιώροφο. Το κτίριο είναι διαμπερές με θέα προς την Ακρόπολη και το στεγασμένο αίθριο του κτιρίου, επί της Μητροπόλεως. Οι κοινόχρηστοι χώροι του ξενοδοχείου μετατρέπονται σε χώρους με θέμα το φαγητό, όπως κοινόχρηστες κουζίνες για workshops.
Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού είναι η αναφορά στην παραδοσιακή ελληνική αρχιτεκτονική. Τα κρεβάτια θυμίζουν τους παλιούς οντάδες, ενώ οι τσιμεντόλιθοι έχουν σαν αναφορά τα ξυστά της Χίου και την αρχιτεκτονική των δεκαετιών 1960 – 1970. Οι χρωματικές αντιθέσεις στους χώρους γίνονται με τη χρήση του υπόλευκου χρώματος στους τοίχους, το οποίο συναντάται σε παραδοσιακές κατοικίες, καθώς και του ξύλου της καρυδιάς, δέντρο που απαντάται σε όλη την Ελλάδα. Το μωσαϊκό, στοιχείο που επανεμφανίζεται στην ελληνική αρχιτεκτονική -λόγω της σταθερής του αξίας- από τη δεκαετία του 1930, χρησιμοποιείται σε δάπεδα αλλά και κατακόρυφες επιφάνειες.