{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

ΤΟΠΙΚA & ΕΠΩΝΥΜΑ: Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στηρίζει το έργο Γαστρονομίας της ΠΟΞ   |  Άννα Αμάραντου

ΤΟΠΙΚA & ΕΠΩΝΥΜΑ: Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στηρίζει  το έργο Γαστρονομίας της ΠΟΞ

Σήμα Γαστροτουρισμού για διασύνδεση Επώνυμων Τοπικών Προϊόντων & Ξενοδοχείων

Αθήνα, 30 Ιουνίου 2021 – Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα της πανδημίας, ανακοινώθηκε το καινοτόμο έργο “ΤΟΠΙΚΑ & ΕΠΩΝΥΜΑ” από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), το Δίκτυο Παραγωγών “Authentic Greece” και τους λοιπούς συντελεστές του. Σήμερα, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (ΛΑΕ) ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών και του ελληνικού Τουρισμού και έρχεται να υποστηρίξει τις δράσεις του έργου.

Το έργο “ΤΟΠΙΚA & ΕΠΩΝΥΜΑ” βασίζεται σε ενέργειες ανάδειξης και κοινής προβολής Ξενοδοχείων, Προορισμών και Παραγωγών, τόσο μέσα στα Ξενοδοχεία όσο και σε σημεία πώλησης Τροφίμων -χρησιμοποιώντας ως “όχημα” τα Επώνυμα Τοπικά Προϊόντα. Βασικό εργαλείο του είναι η άμεση επικοινωνία με το ευρύ κοινό, μετά από κοινές ενέργειες προώθησης και προβολής τροφίμων και τουρισμού στα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, σε Ελλάδα και εξωτερικό, προς καταναλωτές και δυνητικούς τουρίστες. Επιπλέον, το έργο ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις “Αυθεντικότητας” για σήμανση και “επώνυμη” χρήση επιλεγμένων τοπικών προϊόντων μέσα στα ξενοδοχεία, παρουσιάζοντας παραγωγούς και τόπους προέλευσης αυτών.

Σήμερα, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος έρχεται να υποστηρίξει το καινοτόμο αυτό έργο, με διττό στόχο: α) αφ’ ενός την ενίσχυση των τρόπων παρουσίασης των ελληνικών Τοπικών Προϊόντων μέσα στα ελληνικά Ξενοδοχεία και εστιατόρια, μέσα από δράσεις βιωματικές και δημιουργικές, βασισμένες στη μεγάλη εμπειρία των 800 Μελών της σε όλη την Ελλάδα, και

β) αφ’ ετέρου την πληρέστερη “διασύνδεση” των τουριστών με τα προϊόντα και τους ίδιους τους παραγωγούς, μέσα από Πιστοποιημένες δράσεις Γαστροτουρισμού σε επιλεγμένες γαστροτουριστικές διαδρομές, με επίκεντρο τους παραγωγούς Επώνυμων Προϊόντων που συμμετέχουν έμμεσα με προϊόντα τους στην ίδια τη γαστρονομική εμπειρία του τουρίστα.

Ο σχεδιασμός για κάθετες και Πιστοποιημένες Γαστροτουριστικές Υπηρεσίες στα πλαίσια του έργου “ΤΟΠΙΚΑ & ΕΠΩΝΥΜΑ”, ακολουθεί τις κατευθύνσεις της χώρας για Βιώσιμη Γαστρονομία στον Τουρισμό αλλά και τις διεθνείς τάσεις, ενώ, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΛΑΕ κος Αναστάσιος Πρωτοψάλτης, «στόχος είναι να αξιοποιηθούν οι εθνικές δράσεις που αναμένονται στο εγγύς μέλλον για ανάπτυξη μηχανισμών πιστοποίησης της ελληνικής Κουζίνας, της τοπικής γαστρονομίας και των σχετικών χώρων εστίασης».

Στο πλαίσιο των γαστροτουριστικών υπηρεσιών, στόχος του έργου είναι να προσφέρει κάθετες, ολοκληρωμένες αλλά και “επώνυμες” λύσεις, αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά ένα βασικό πρόβλημα στη διασύνδεση Γαστρονομίας και Τουρισμού, που είναι ότι βασίζεται σε λύσεις μη-τυποποιημένες και “μη-Επώνυμες”, με συνέπεια το ατελές marketing. Βέβαια, πολύ πριν την έκρηξη της πανδημίας, η ΠΟΞ είχε υιοθετήσει την οργανωμένη διασύνδεση του Τουρισμού με τη Γαστρονομία, μέσα από την πρόταση που διαμορφώθηκε από τους συνεργαζόμενους Φορείς “Authentic Greece” (το δίκτυο παραγωγών και Γαστροτουρισμού) και “We Do Local”, το δίκτυο Φιλοξενίας με έδρα στην Κρήτη.

ceff487c9ca24af241eb584635e4da55.jpg

Σύμφωνα με τον Πρόεδρό της, κ. Γρηγόρη Τάσιο, «η ΠΟΞ γίνεται υποστηρικτής τέτοιων συνεργειών, που ενισχύουν το τουριστικό προφίλ της χώρας μας και επανατοποθετούν την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των προορισμών πιο δυναμικά, σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και σκληρού ανταγωνισμού, με επίκεντρο την Ελληνική διατροφή, την υγεία και την ποιότητα ζωής. Εξ άλλου, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Τουρισμού και της Κυβέρνησης, η βιώσιμη Ελληνική γαστρονομία αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο, ώστε η χώρα να μπορέσει να προωθήσει τον ποιοτικό τουρισμό σε μια δύσκολη εποχή για όλο τον κλάδο. Έτσι, είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν εργαλεία όπως η τοπική γαστρονομία αλλά και οι γαστροτουριστικές διαδρομές, όπως αναδεικνύονται στο πρόσφατο πόρισμα της Ομάδας Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού».

Η ΠΟΞ, με μέλη της τις 62 τοπικές Ενώσεις Ξενοδόχων της χώρας, δηλαδή τους Ελληνικούς Προορισμούς, γίνεται υποστηρικτής δράσεων που προωθούν τα ελληνικά προϊόντα. Συγχρόνως όμως εξετάζει και τρόπους με τους οποίους το Τουριστικό Προϊόν μας μπορεί να γίνει υψηλότερης Προστιθέμενης Αξίας και να προωθηθεί αποδοτικότερα στο ευρύ κοινό.

Από τη μεριά του, το Δίκτυο “Authentic Greece”, ένα Δίκτυο 22 παραγωγών από όλη την Ελλάδα, «εισήγαγε ως βασική καινοτομία τη διαμόρφωση μιας μεγάλης αλλά και ενοποιημένης γκάμας Προϊόντων επιλεγμένων Παραγωγών τοπικού χαρακτήρα, στηριγμένης στη Μεσογειακή Διατροφή».

Το έργο “ΤΟΠΙΚΑ & ΕΠΩΝΥΜΑ” τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, και έχει επίσης την υποστήριξη του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) - και της ΛΑΕ. Χορηγός Επικοινωνίας του έργου είναι ο Όμιλος KSD/Money &Tourism, ενώ Υποστηρικτές Επικοινωνίας είναι ο Όμιλος 100% Hotel Show και το GTP (Greek Travel Pages).

05b8d8b09c0c030dbd7a983b2bcc002b.jpg


Ξενοδοχεία και εκπρόσωποι Προορισμών και Ενώσεων Ξενοδόχων που επιθυμούν να έχουν αναλυτική πληροφόρηση, μπορούν να επικοινωνούν με:

Δημήτρη Η. Βασιλείου, Project Manager του έργου, εκπρόσωπο της “Authentic Greece” (6932.277.779, dvas@apelop.gr) και

Ιωάννη Χατζή, Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα - Υπεύθυνο του ΔΣ της ΠΟΞ (e-mail: yannis@blueseahotel.gr), ή με τα γραφεία της ΠΟΞ.

Σχετικά με την ΠΟΞ – Η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) ιδρύθηκε το έτος 1949 και αποτελεί τον συνδικαλιστικό βραχίονα της Ελληνικής Ξενοδοχίας, εκπροσωπώντας περισσότερες από 60 Ενώσεις Ξενοδόχων από όλες τις περιοχές της χώρας. Σκοποί της Ομοσπονδίας είναι η μελέτη, η διαφύλαξη, η διεκδίκηση και η προαγωγή των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου.

Σχετικά με την Authentic Greece – Το Δίκτυο «Authentic Greece» (“Αυθεντική Ελλάδα”), δημιουργός του μοντέλου “ΤΕΤΟΠ”, είναι καινοτόμος εταιρεία τροφίμων και γαστροτουρισμού, που αναπτύσσει συνεργασίες μεταξύ Τοπικών Προϊόντων και Ξενοδοχείων, επιτυγχάνοντας την κοινή τους προώθηση με πολύ πιο αποδοτικό τρόπο, μέσα από μεγάλη ενιαία γκάμα επώνυμων τοπικών προϊόντων και με άξονα τη Μεσογειακή Διατροφή.

Σχετικά με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος – Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (ΛΑΕ) είναι μια επαγγελματική και μη συνδικαλιστική Λέσχη. Ιδρύθηκε το 1992 με σκοπό τη στήριξη της Ελληνικής γαστρονομίας, τη διάδοση της παραδοσιακής γαστρονομίας και την αναβάθμιση του επαγγέλματος του Αρχιμάγειρα και του Αρχιζαχαροπλάστη. Το 2007 ίδρυσε το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ στις νέες της εγκαταστάσεις και γραφεία στη Δάφνη, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

56abb9479d02edf91bfa914eecfca278.jpg
Άννα Αμάραντου
Event Operations Coordinator
Η Άννα Αμάραντου είναι υπεύθυνη για το συντονισμό και την οργάνωση όλων των συντελεστών του 100% Hotel Show. Ταυτόχρονα, ανήκει στην ομάδα συγγραφής των 100% Hotel Specials.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media