{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

The Olivar Suites | Σύγχρονος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός σε ένα ιδιαίτερο φυσικό τοπίο   |  100% Hotel Show Online Team

The Olivar Suites | Σύγχρονος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός σε ένα ιδιαίτερο φυσικό τοπίο

Το ξενοδοχείο The Olivar Suites, στην περιοχή Μεσογγή της Κέρκυρας, στοχεύει στη δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας φιλοξενίας σε ένα ιδιαίτερο φυσικό τοπίο, με υψηλή άνεση, λιτότητα και διακριτική πολυτέλεια.

  • Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Φοίβος - Ηλίας Σκρουμπέλος
  • Εταιρεία: Audo | Κ. Σκρουμπέλος - Φ. Σκρουμπέλος και Συνεργάτες Ο.Ε.
  • Φωτογράφος: Χρήστος Δράζος
  • Ιστοσελίδα: http://www.a-u-d-o.com/
  • Email: main@a-u-d-o.com
  • Τηλέφωνο: 210 /7254410

Με κεντρικό υπόβαθρο έναν ελαιώνα αιώνων και μια εντυπωσιακή παραλία στην περιοχή Μεσογγή του Δήμου Κέρκυρας, διαμορφώθηκε η ξενοδοχειακή μονάδα The Olivar Suites με 120 σουίτες και κοινόχρηστα κτίρια –κτίριο υποδοχής, εστιατόριο, χώρους Spa, αναψυκτήριο και κατάστημα–, συνολικής δόμησης 7.350 τ.μ. σε έκταση συνολικού εμβαδού 26.500 τ.μ., ήπιας κλίσης, έντονης βλάστησης και άμεσης πρόσβασης στη θάλασσα. Στόχος, η δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας φιλοξενίας σε ένα ιδιαίτερο φυσικό τοπίο, με υψηλή άνεση, λιτότητα και διακριτική πολυτέλεια.

Η έκταση διακρίνεται σε δύο σχεδιαστικές ζώνες, τη ζώνη του ελαιώνα και τη ζώνη της παραλίας, διαχωριζόμενες από κοινοτικό δρόμο.

Στη ζώνη του ελαιώνα, όπου τα γλυπτικά ελαιόδεντρα αποτελούν σημείο αναφοράς, δημιουργείται ένας "οικισμός" αυτόνομων σουιτών με ιδιωτική αυλή και πισίνα, με τέτοια διάταξη ώστε ένα ελαιόδεντρο να αντιστοιχεί σε κάθε αυλή. Βασικό σχεδιαστικό εργαλείο αποτελεί το σύστημα παράλληλων πετρόχτιστων τοίχων, ύψους εως 2.70 μ., το οποίο οργανώνει τις σουίτες γύρω από τα ελαιόδεντρα, προσφέροντας απόλυτη ιδιωτικότητα και άμεση προσβασιμότητα. 

Ο ευέλικτος σχεδιασμός των σουιτών, συνολικά δέκα διαφορετικών τυπολογιών, επιτρέπει στο σύστημα των κτιρίων να προσαρμοστεί στην οργανική διάταξη του ελαιώνα και να αποφευχθεί η τυποποίηση. Αντί ενός μεγάλου κτιριακού όγκου που πολεοδομικά θα μπορούσε να υποστηριχθεί, οι αυτόνομες μονάδες μικρής κλίμακας επιλέχθηκαν ως βέλτιστη λύση, ώστε να συνδιαλέγονται διακριτικά με τον ελαιώνα. Οι καθαροί, λιτοί όγκοι των σουιτών και του κτιρίου υποδοχής ξεπροβάλλουν ανάμεσα στα ελαιόδεντρα και εναλλάσσονται με πετρόχτιστους τοίχους, μονοπάτια, ιδιωτικές και κοινόχρηστες πισίνες, αυλές και πλατώματα.

e5b701c4b6f4983e803413414413d724.jpg

Οδεύοντας προς τη ζώνη του παράλιου μετώπου, το οπτικό πεδίο ανοίγει προς τη θέα της θάλασσας. Σε αυτή τη ζώνη βρίσκεται το εστιατόριο, το παλαιό ελαιοτριβείο –πλέον κατάστημα και αναψυκτήριο– και σουίτες, όλα σχεδιασμένα με σημείο αναφοράς τη θάλασσα και την ανεμπόδιστη θέα. 

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική γλώσσα συνδιαλέγεται με στοιχεία τοπικής μορφολογίας, κυρίως με τη λιτότητα της μορφής και την καθαρότητα των όγκων. Ξύλινες πέργκολες και έντονη φύτευση προσφέρουν σκίαση στους εξωτερικούς χώρους. Οι χρωματισμοί των υλικών είναι γαιώδεις. Διατηρείται μια απλή, καθαρή παλέτα που απαρτίζεται από λιθοδομές, εμφανές σκυρόδεμα, φυσικά επιχρίσματα, ξύλα και μέταλλα, ώστε να αφομοιώνεται περαιτέρω η επέμβαση στο φυσικό τοπίο.

Τηρουμένου του χρονοδιαγράμματος, οι μελέτες ολοκληρώθηκαν εντός 8 μηνών όπως είχε οριστεί, και η κατασκευή διήρκεσε 1 χρόνο και 6 μήνες, με κατασκευάστρια εταιρεία την Εργονομία Α.Τ.Ε. Ο προϋπολογισμός διαμορφώθηκε στα €17.000.000, όπως επίσης είχε αρχικά οριστεί. Η τεχνική επίλυση, ευέλικτη και σύγχρονη, κατέστησε δυνατή την ολοκλήρωση του έργου με ποιότητα, εντός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού. Η επίσκεψη του πρώτου φιλοξενούμενου έλαβε χώρα στις 31 Ιουνίου 2021.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν αντίστοιχη του στόχου που είχε τεθεί αρχικά· μετά από μόλις δύο μήνες λειτουργίας υπό ειδικές συνθήκες της πανδημίας Covid και υψηλό ADR (Average Daily Rate), υπήρξε ήδη κερδοφορία και πληρότητα άνω του 80%. Το γεγονός ότι οι κρατήσεις ολοκληρώθηκαν από προωθητικές ενέργειες μόνο με τη χρήση φωτορεαλιστικών, αποδεικνύει την ειλικρίνεια και τη μοναδικότητα του σχεδιασμού. Επιπλέον, η συνεχής αναδημοσίευση φωτογραφιών της προσωπικής εμπειρίας των επισκεπτών μέσω κοινωνικών δικτύων (Social Customer Interaction) αποτελεί δείκτη μεγάλης αποδοχής και ενθουσιασμού, απέναντι στην ιδιαίτερη εμπειρία που προσφέρεται.

Με γνώμονα τη δημιουργία ενός χώρου φιλοξενίας λιτού αλλά υψηλού επιπέδου ως προς τον σχεδιασμό, που αλληλεπιδρά με τον φυσικό πλούτο του ελαιώνα και της θάλασσας, δημιουργήθηκε η ξενοδοχειακή μονάδα The Olivar Suites, ένα μέρος όπου ο επισκέπτης μπορεί να αισθανθεί μοναδικός, όπως και το κάθε ελαιόδεντρο που έχει διατηρηθεί με σεβασμό.

____________________________________________________________________________________________

#ProjectPartner

ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΑΤΕ: Γνωρίστε την εταιρεία που ανέλαβε και ολοκλήρωσε όλο το φάσμα της κατασκευής του “The Olivar Suites”

8d930d545a9e12fb2089beaa44ff8a70.jpg

Photos: Christos Drazos for The Olivar Suites

702bafaa62af1731c26f5cecb3292908.jpg
9e51458c919889a22aee03fab84b0465.jpg
f35539cb0182e3e1cf3da5ae987cba4d.jpg
3a0c9ebb4be613311b6abcd889704689.jpg


100% Hotel Show Online Team
100% Hotel Show | Το Premium Εκθεσιακό Γεγονός Για Ξενοδόχους & Επαγγελματίες Τουρισμού
Η Οργανωτική Ομάδα του 100% Hotel Show συντονίζει, επιβλέπει και επικοινωνεί με όλους τους συντελεστές του πλέον ανατρεπτικού event για Ξενοδόχους και Επαγγελματίες Τουρισμού!
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media