{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

The Modernist, Athens | Ένα σύγχρονο ξενοδοχείο σε ένα αστικό κτίριο του 1950   |  100% Hotel Specials Team

The Modernist, Athens | Ένα σύγχρονο ξενοδοχείο σε ένα αστικό κτίριο του 1950

Συνδυάζοντας το σύγχρονο design με τη μεταπολεμική αρχιτεκτονική, ο σχεδιασμός του The Modernist, Athens έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μοντέρνο ξενοδοχείο το οποίο διατηρεί τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του στο πέρασμα των χρόνων.

  • Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Ελένη Παπαευαγγέλου
  • Εταιρεία: FORMrelated Architecture Studio
  • Φωτογράφος: Ιωάννα Ρουφοπούλου
  • Ιστοσελίδαhttp://www.formrelated.com/
  • Email: formrelated@gmail.com
  • Τηλέφωνο: 2310/220744


Το The Modernist Athens στεγάζεται σε ένα κτίριο της μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής και της μαζικής ανοικοδόμησης της δεκαετίας του 1950, που αποτελεί ένα αστικό οικοδόμημα με καθαρή γεωμετρία και αυστηρό κάναβο στις όψεις, ενώ χωρίζεται σε υπόγειο, ισόγειο, έξι ορόφους και roof garden. Ο λιτός διάκοσμος στις όψεις με σοβά και σκοτίες αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής τής εποχής.

Βασικός σχεδιαστικός στόχος των αρχιτεκτόνων, τον οποίον τηρούν σε υφιστάμενα κτίρια, είναι να αφουγκράζονται την ίδια την αρχιτεκτονική τού εκάστοτε κτιρίου και να βρίσκουν τρόπους να συνδέσουν το «έξω» με το «μέσα». Έτσι, και στο συγκεκριμένο έργο αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε κάποια επέμβαση στη μορφολογία της όψης, αλλά αντιθέτως να την αναδείξουν.

184b5f618a44acc8609bf571619470fc.jpg

Η κάτοψη χωρίζεται σε δύο μέρη, στο τμήμα που εξυπηρετεί τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου και στο κομμάτι του café που λειτουργεί και σαν χώρος πρωινού. Ένας γυάλινος τοίχος ορίζει τους χώρους κίνησης και γίνεται τμήμα της εισόδου, του πάγκου σερβιρίσματος και της Reception. Οι συνεχείς αντανακλάσεις του ενός χώρου στον άλλο δίνουν βάθος και πετυχαίνουν να εισχωρήσει το έξω στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.

Οι τόνοι στο Lobby παραμένουν σκούροι τόσο στους τοίχους όσο και στα υλικά. Οι λεπτομέρειες σε μπρούτζο ανάγουν τις λιτές γραμμές σε ένα πολυτελές περιβάλλον, πιστό στις σχεδιαστικές αρχές της mid-century αισθητικής.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από 38 δωμάτια, εκ των οποίων τα 25 έχουν μπαλκόνι και τα περισσότερα θέα. Τα τρία XLarge Δωμάτια έχουν patio και jacuzzi.

Ο πυκνός στατικός φορέας σε κάθε όροφο τροποποιείται. Το κύριο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι αρχιτέκτονες ήταν να καταφέρουν σε έναν τέτοιο δομικό σκελετό να εντάξουν τα δωμάτια, δημιουργώντας παράλληλα ένα αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον στην κάτοψη. Η λύση σε αυτό δόθηκε με τη δημιουργία εσοχών και προεξοχών ανάμεσα στα δωμάτια.

9d7d2b94b9dedc6e20947d371580aa0d.jpg

Ένα ακόμα ζήτημα που απασχόλησε τους αρχιτέκτονες ήταν ο υφιστάμενος κάναβος του στατικού φορέα (έλλειψη συμμετρίας, ακαθόριστες κολόνες), που δημιούργησε τον προβληματισμό της σωστής θέσης του Lobby και της Reception.

Ένα λιτό περιβάλλον και μια απλότητα στον σχεδιασμό ήταν η βασική προσέγγιση του συνολικού σχεδιασμού. Τα φυσικά υλικά είναι αυτά που δίνουν την πολυτέλεια στον χώρο. Μωζαΐκ παρκέ, ξύλινο δάπεδο, μπρούτζος, μάρμαρο και δέρμα είναι έντονα στοιχεία της εποχής της ανοικοδόμησης του κτιρίου. Το interior design είναι ένας συνδυασμός από ελληνικά και ξένα brands, ενώ πολλά στοιχεία είναι custom δημιουργίες. Ξεχωρίζουν οι μπρούτζινες μεταλλικές κατασκευές, που συνδυάζονται με βουρτσιστούς ανάγλυφους καπλαμάδες.

Τα σκληρά υλικά του Lobby –χυτό δάπεδο, μάρμαρο, μπρούτζος και μαύρο τζάμι– επαναλαμβάνονται στα δωμάτια και συνδυάζονται με πιο μαλακά υλικά, όπως το φυσικό μασίφ δρύινο δάπεδο, ένα δάπεδο που βλέπουμε στα σπίτια του ‘50. Τα δερμάτινα κεφαλάρια, τα έργα τέχνης, τα έπιπλα αλλά και τα ευρύχωρα μπάνια συνθέτουν την εμπειρία της φιλοξενίας που προσφέρει το The Modernist Athens.

Στο The Modernist Athens υπήρχε σχεδιαστική ελευθερία ως προς τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις, έτσι δόθηκε στους αρχιτέκτονες η δυνατότητα δημιουργίας περισσότερων κοινόχρηστων χώρων, όπως π.χ. γυμναστήριο. Όλα τα facilities ακολουθούν το ύφος και των υπόλοιπων χώρων, ώστε να αποτελούν ένα σύνολο και να έχουν μια συνέπεια σε αυτό που θα συναντήσει ο επισκέπτης.

Τέλος, η ανάγκη για πρόσβαση στο δώμα οδήγησε στον επανασχεδιασμό του. Πρόκειται για έναν χώρο που συνδυάζει τη διαφάνεια, τη σκιά και το πράσινο. Στο τελευταίο επίπεδο του The Modernist Athens, το ξύλινο deck, το μπετόν και οι επιφάνειες από λαμαρίνα συμπληρώνουν τη συνολική αισθητική, δημιουργώντας ένα καταπράσινο rooftop με θέα την Ακρόπολη.


Photos: Ioanna Roufopoulou for The Modernist Athens

5cb419d14f36f41afef202b9588c3097.jpg
2f8f2370b8775f9b8d92f0c19d7589de.jpg
c23a312f1b672b454b5b9ec0d5ba2aaa.jpg
a4f5456036c282db234f1f30fdc15de9.jpg
3dbfe237f29ac42685b8fc4955111277.jpg


100% Hotel Specials Team
Εξειδικευμένα Στελέχη Της Demand Fairs & Media Και Επιλεγμένοι Εξωτερικοί Συνεργάτες.
Η ομάδα των 100% Hotel Specials, προβληματίζεται, ερευνά και καταγράφει τις Σύγχρονες Ανάγκες του Κλάδου της Φιλοξενίας, αλλά και τις Νέες Τάσεις και Καινοτομίες που σχετίζονται με τη δημιουργία, τη λειτουργία και την ανάπτυξη των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων. Τα αποτελέσματα της συστηματικής αυτής προσπάθειας, με τη μορφή άρθρων, παρουσιάσεων κοκ, ενσωματώνονται στο περιεχόμενο των 100% Hotel Specials.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media