{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Πολυτέλεια και ανεμελιά: Tο αρχιτεκτονικό γραφείο Lakruz Atelier προτείνει και σχεδιάζει ένα νέο, καινοτόμο είδος καταλύματος: Glamping!   |  Ελένη Σφηκάκη

Πολυτέλεια και ανεμελιά: Tο αρχιτεκτονικό γραφείο Lakruz Atelier προτείνει και σχεδιάζει ένα νέο, καινοτόμο είδος καταλύματος: Glamping!

Ως μία νέα, και πλέον κυρίαρχη τάση, το glamping αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο διαμονής στην ανοιχτή ύπαιθρο. Είναι μια τάση, μια έννοια, μια ιδέα, που προσδιορίζεται πολύ εύστοχα από το ίδιο της το όνομα: glamping. Είναι δηλαδή ένας τύπος διαμονής που συνδυάζει αφενός την πολυτέλεια και αφετέρου την ανεμελιά τού camping, σε μία εμπειρία.

Τώρα, και στην Ελλάδα, η τάση αυτή υποστηρίζεται και από τον νόμο. Σύμφωνα με το άρθρο 37 του σχετικού νομοσχεδίου, με τον όρο glamping νοείται η εμπειρία πολυτελούς διαμονής στη φύση, σε καταλύματα ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού σε εκτός σχεδίου περιοχές. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, το αρχιτεκτονικό γραφείο Lakruz Atelier σχεδιάζει και προτείνει ένα custom made glamping κατάλυμα στη Νότια Κρήτη.

e39eb296f3f40d1f1605315ffc62c8ee.jpg

Η συνθετική αρχή είναι η απλή, ελεύθερη μορφολογία, με εύκολη τυποποίηση. Ένα από τα κυριότερα προτερήματα του glamping, όσον αφορά τον τύπο της αρχιτεκτονικής γλώσσας που θα ακολουθηθεί, είναι ότι δεν υπάρχει μια κατευθυντήρια σχεδιαστική προτροπή. Δηλαδή, μορφολογικά υπάρχουν άπειροι αρχιτεκτονικοί συνθετικοί συνδυασμοί που μπορούν να ακολουθηθούν, με την προϋπόθεση ότι τα κατασκευαστικά υλικά θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Έτσι λοιπόν, στο εν λόγω έργο χρησιμοποιούνται δύο ξύλινες κυλινδρικές επιφάνειες ως κέλυφος, με διάμετρο 3.5 μέτρα. Εξωτερικά επενδύονται με διακοσμητικό πλέγμα πωρόλιθου, και εσωτερικά με φελλό. Στον ενδιάμεσο χώρο που δημιουργείται μεταξύ των δυο κυλίνδρων, τοποθετούνται κάθετες επιφάνειες από αχυροπηλό ή αχυρόμπαλες, και στην οροφή αυτών μια θολωτή μεμβράνη από PVC. Το κρεβάτι τοποθετείται κάτω από αυτή τη μεμβράνη, έτσι ώστε ο ταξιδιώτης να μπορεί να απολαμβάνει τον ουρανό τις ώρες ανάπαυσής του. Επίσης, η ίδια μεμβράνη τοποθετείται και σε όλη την πρόσοψη του καταλύματος, αφήνοντας έτσι έναν ανοιχτό οπτικά διάλογο με το φυσικό περιβάλλον. Η όλη κατασκευή εδράζεται πάνω σε ξύλινη βάση, καθώς προβλέπεται και η τοποθέτηση εξωτερικού jakuzzi στην υπήνεμη πλευρά του καταλύματος. Τέλος, στον σχεδιασμό προβλέπεται ειδικός χώρος, όπου τοποθετείται η μηχανολογική υποστήριξη του καταλύματος καθώς και η δεξαμενή νερού. Ο χώρος μπορεί να είναι κλιματιζόμενος και παντελώς αυτόνομος, καθώς έχουν μελετηθεί όλα τα σενάρια ηλεκτροδότησης με γεννήτρια ή φωτοβολταϊκά πανέλα, καθώς και η ύδρευση αλλά και η αποχέτευση.

Εν κατακλείδι, το αρχιτεκτονικό γραφείο Lakruz Atelier οραματίζεται πολλά τέτοια έργα στη χώρα μας, καθώς οι συνθήκες και οι τάσεις έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο σκέψης των ταξιδιωτών. Επίσης, αντιλαμβάνεται την τάση αυτή ως ένα κίνητρο για τη δημιουργία νέων αρχιτεκτονικών τυπολογιών με ιδιαίτερο σχεδιαστικό ενδιαφέρον, που θα αναδιαμορφώσουν την ελληνική ύπαιθρο.

Δείτε τα σχέδια των καταλυμάτων στις φωτογραφίες (και το βίντεο) που ακολουθούν:

0d7b0ee3ae16a3a892eac48932b76f83.jpg
1f94dd237f1491ff98568a500733069d.jpg
faeab18f665ef1e02992228ab991d022.jpg
3b58f806a4a3d117f56bb86f5e79798f.jpg
1e540134f8864c20e4886bbbc4b57cfa.jpg
f67ca9d6d87a0dc63757731909d97125.jpg
2324a17d9afcc17e02394ab8891b735e.jpg
Ελένη Σφηκάκη
Digital Marketing Manager
Η Ελένη Σφηκάκη, είναι υπεύθυνη για τη διαδικτυακή επικοινωνία της έκθεσης και την ανάπτυξη του διαδραστικού της χαρακτήρα, μέχρι το κεντρικό event.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media