{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Καλύτερο Hotel Lighting-100% Hotel Design Awards 2015   |  Ελένη Σφηκάκη

Καλύτερο Hotel Lighting-100% Hotel Design Awards 2015

Στον δεύτερο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό 100% Hotel Design Awards, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης 100% Hotel Show 27-30 Νοεμβρίου 2015, το βραβείο για το «Καλύτερο Hotel Lighting» απονεμήθηκε στο ξενοδοχείο «COCO-MAT NAFSIKA HOTEL» και το μελετητικό γραφείο αρχιτεκτονικού φωτισμού "LIGHTWORKS".

Περιγραφή έργου

To έργο αφορά την επέκταση του υφιστάμενου Coco-Mat Nafsika Hotel στην Κηφισιά. Ο εξοπλισμός και η διακόσμηση των χώρων του, εσωτερικών και εξωτερικών, χαρακτηρίζονται από πράσινη πολυτέλεια συνθέτοντας ένα μικρόκοσμο φυσικής απλότητας.

7hbMQ1no.jpg

 Η LightWorks. ανέλαβε τον σχεδιασμό του εσωτερικού φωτισμού των δωματίων, σουΐτων, των διαδρόμων και του κεντρικού κλιμακοστασίου της επέκτασης. Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση από την ομάδα σχεδιασμού της Coco-Mat, ο φωτισμός καλείται να αναδείξει την αίσθηση της φιλοξενίας και παράλληλα, να συνάδει  με την σύγχρονη οικολογική φιλοσοφία της Coco-Mat με γνώμωνα την πρωτοτυπία. Το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα και το περιορισμένο budget δημιούργησαν την επιτακτική ανάγκη για άμεση μετάβαση από το concept στην εφαρμογή καθώς και για ευέλικτο και αποτελεσματικό συντονισμό εργασιών, τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και υλοποίησης.

O0JhlYXW.jpg

 Με στόχο την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας, μια 100% LED πρόταση φωτισμού εφαρμόστηκε με πηγές διακριτικά ενσωματωμένες στην επίπλωση και σε αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες σε συνδυασμό με εστιακό φωτισμό όπου απαιτείται και  διακοσμητικά κεραμικά φωτιστικά σχεδιασμένα από την Coco-Mat.

ms6Nl9US.jpg

 Η artistic σύνθεση με custom made minimal κεραμικά κιούπια κοσμεί τους διαδρόμους των ορόφων, εκ των οποίων κάποια μετατράπηκαν σε φωτιστικά σώματα. Οι ξύλινοι κορμοί του κεντρικού κλιμακοστασίου αναδεικνύονται με στενές δέσμες φωτός από πάνω ενώ τα πλωτά σκαλοπάτια φέρουν ενσωματωμένο γραμμικό φωτισμό.

jeyRu0cr.jpg

Στα δωμάτια και στις σουίτες, ο φωτισμός ενσωματώθηκε με κατασκευαστικές λεπτομέρειες στην επίπλωση, στους τοίχους και σε σχισμές της οροφής. Επιπρόσθετος λειτουργικός φωτισμός πραγματοποιείται με εστιακό φωτισμό μόνο όπου έχει κριθεί απαραίτητο. Χρηστικά αντικείμενα όπως ο μινιμαλιστικός καθρέπτης στην περιοχή του νιπτήρα και η μεταλλική κατασκευή κρέμασης ρούχων στις σουίτες μετατρέπονται σε φωτιστικά σώματα. Ο διακοσμητικός φωτισμός συμβάλλει στην γενικότερη ατμόσφαιρα με διακοσμητικά κεραμικά φωτιστικά οροφής ή σποτ προσαρμοσμένα στην μεταλλική κατασκευή της σουίτας. 

AUn42LVy.jpg

Ο συνολικός φωτισμός κάθε δωματίου ή σουίτας, ο οποίος έγινε πραγματικότητα μέσα από την στενή συνεργασία μας με την ομάδα σχεδιασμού της Coco-Mat βασιζόμενοι πάντοτε στην γενικότερη φιλοσοφία της αλυσίδας, αποτελεί έναν συνδυασμό από ανεξάρτητες στο χειρισμό εφαρμογές φωτισμού. Ο πελάτης έχει λοιπόν την δυνατότητα να δημιουργήσει την σκηνή φωτισμού την οποία επιθυμεί προσαρμόζοντας τον φωτισμό του δωματίου του ανάλογα με την διάθεση και τις ανάγκες του.

 

Συντελεστές του έργου:

Έργο: Επέκταση COCO-MAT Nafsika Hotel, Κηφισιά
Αρχιτεκτονική & εσωτερική διακόσμηση: COCO-MAT Decoration Dept.
Lighting design: LightWorks.
Construction engineers: Γιώργος Δοβλές, Δημήτρης Μέγας
Electrical contractor: Τάκης Καλαβρυτινός
Φωτογράφος: Γιώργος Σφακιανάκης
Τοποθεσία: Κηφισιά, Αθήνα
Συνολικό εμβαδόν χώρων: 500m2
Ημερομηνίες μελέτης & υλοποίησης: 2013 – 2014
Προμηθευτές φωτιστικών σωμάτων: Linea Light, Ergonlight, Osram, One Light, Forma Lighting, Νακάκης Α. & ΣΙΑ

Ελένη Σφηκάκη
Digital Marketing Manager
Η Ελένη Σφηκάκη, είναι υπεύθυνη για τη διαδικτυακή επικοινωνία της έκθεσης και την ανάπτυξη του διαδραστικού της χαρακτήρα, μέχρι το κεντρικό event.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media