{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Καλύτερο Δωμάτιο & Μπάνιο-100% Hotel Design Awards 2015   |  Ελένη Σφηκάκη

Καλύτερο Δωμάτιο & Μπάνιο-100% Hotel Design Awards 2015

Στον δεύτερο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό 100% Hotel Design Awards, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης 100% Hotel Show 27-30 Νοεμβρίου 2015, το βραβείο για το «Καλύτερο Δωμάτιο & Μπάνιο» απονεμήθηκε στο ξενοδοχείο

 

                                                                  «IKIES Traditional Houses»

                                                                                                                         και το αρχιτεκτονικό γραφείο

                                                                  THINGK_ΣΟΦΙΑ ΒΑΝΤΑΡΑΚΗ

Περιγραφή έργου

Το ξενοδοχείο IKIES έχει μία προνομιακή θέση στην Καλντέρα, στην άκρη του οικισμού της Οίας, και αποτελείται από 11 κατοικίες παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. 

6PIsxGdU.jpg

Η ανακαίνιση του ξενοδοχείου ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2014 και ολοκληρώθηκε μέσα σε 6 μήνες. Η μελέτη είχε αντικείμενο την επανερμηνεία του εμπορικού concept του ξενοδοχείου, τον ανασχεδιασμό των δωματίων και τον πλήρη εκσυγχρονισμό της αισθητικής τους εσωτερικά και εξωτερικά. Στόχος ήταν να τονιστεί η μοναδικότητα του κάθε δωματίου κρατώντας ταυτόχρονα μία κοινή αισθητική γραμμή σε όλο το ξενοδοχείο.

ftCXWKYp.jpg

Ξεκινώντας από το δεδομένο της διατήρησης του επιτυχημένου εμπορικού concept, που ήθελε κάθε δωμάτιο να αναφέρεται σε κάποιο παραδοσιακό επάγγελμα (Οικία του Ψαρά, οικία του Κηπουρού, κτλ), η πρώτη πρόκληση ήταν να αποδοθούν τα επαγγέλματα με τρόπο διακριτικό που θα εναρμονίζεται ταυτόχρονα με τη νέα αισθητική των δωματίων. Ετσι δημιουργήθηκαν εικαστικά έργα που απεικονίζουν με αφαιρετικό τρόπο μία χαρακτηριστική εικόνα που παραπέμπει στο κάθε επάγγελμα, καθώς ταυτόχρονα παρουσιάζουν φράσεις από σημαντικά κείμενα της ελληνικής λογοτεχνίας που αναφέρονται στο επάγγελμα. Τα έργα είναι φτιαγμένα σε μαύρη λαμαρίνα, υλικό συναφές με τα ηφαιστιακά.

LYfm5PyW.jpg

Η νέα αισθητική των δωματίων αντανακλά την αναγνωρίσιμη αισθητική της Σαντορίνης αποφεύγοντας να είναι ‘παραδοσιακή’. Μία από τις βασικές επιθυμίες ήταν η ευελιξία των χώρων στο να μπορούν να μετατρέπονται εύκολα σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Στόχος της διακόσμησης ήταν η δημιουργία χαλαρωτικής διάθεσης που δεν θα επισκιάζει το φυσικό περιβάλλον, δεν θα τραβάει το βλέμμα από την μοναδική θέα που έχουν όλα τα δωμάτια και θα είναι ταυτόχρονα αυθεντική και προσωπική. Η επιλογή της επίπλωσης δίνει μία αίσθηση τυχαίου καθώς τα αντικείμενα δεν ‘ταιριάζουν’ απόλυτα μεταξύ τους, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα ανεπιτήδευτη, ζεστή και ‘homey’, ωστόσο εκλεκτική και chic.

LKXb6IrR.jpg

Η μελέτη φωτισμού έλαβε υπόψη της την ανάγκη δημιουργίας τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά, άνετων και πολυμορφικών χώρων, αφού δίνονται στον πελάτη διαφορετικά σενάρια επιλογών και έντασης με την χρήση πολλών διαφόρων πηγών ανά χώρο αλλά και dimmer. Για παράδειγμα, στο χώρο της κρεβατοκάμαρας, ο πελάτης μπορεί από το κρεβάτι του να επιλέξει μεταξύ του ατμοσφαιρικού κρυφού φωτισμού πάνω από το κεφαλάρι, των reading lights και του άπλετου φωτισμού από την οροφή.

MI3ViUXB.jpg

Οι ντουλάπες σχεδιάστηκαν ανοιχτές, με λινές κουρτίνες αντί για πόρτες ώστε να συμβάλλουν στην αέρινη, καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Ο εσωτερικός φωτισμός τους, τις μετατρέπει σε ρομαντική φωτεινή πηγή τα βράδια.

K5fpG6Fu.jpg

Η χρωματική παλέτα, δυναμική και οικεία, δανείζεται αποχρώσεις της καλντέρας, με γήινα χρώματα και έντονη την παρουσία του μαύρου της ηφαιστιακής πέτρας. Δάπεδα και κουφώματα σε τόνους απαλού θερμού γκρι και κατάλευκοι τοίχοι δημιουργούν τον καμβά μέσα στον οποίο η επίπλωση με στοιχεία από μασίφ ξύλο σε φυσικό και σε λευκό χρώμα και τα αντικείμενα από μαύρο μέταλλο αναδεικνύονται ιδανικά. Τα υφάσματα, αποκλειστικά βαμβακερά και λινά, δημιουργούν μια φιλική και φιλόξενη αίσθηση περιποίησης.

ky4HS3YN.jpg

Η σχεδιαστική ομάδα συνεργάστηκε στενά με τον Hotel Operator ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη σχέση μεταξύ της επιθυμητής αισθητικής και της ξενοδοχειακής λειτουργικότητας και πρακτικότητας στην συντήρηση. Τα έπιπλα που περιέχουν τα minibar, σχεδιάστηκαν με την πρόθεση να είναι απόλυτα λειτουργικά στην ξενοδοχειακή λειτουργία αλλά ταυτόχρονα να ‘κρύβουν’ αντικείμενα που παραπέμπουν σε ξενοδοχείο πόλης. Ολα τα υλικά επιλέχθηκαν με βάση την ενεργιακή συμπεριφορά τους, την αισθητική τους και τις μειωμένες ανάγκες συντήρησης.

Συντελεστές του έργου: 

Hotel Management: Kihli Hotel Enterprises Project Management: Kihli Hotel Enterprises Concept: thingk_Σοφία Βανταράκη Interior Design: thingk_Σοφία Βανταράκη, Κατερίνα Πλώτα Lighting design: thingk, L4A Artworks: Λαμπρινή Μάρκου Graphic & Web Design: We Design Photographer: Λουίζα Νικολαίδου 

Ελένη Σφηκάκη
Digital Marketing Manager
Η Ελένη Σφηκάκη, είναι υπεύθυνη για τη διαδικτυακή επικοινωνία της έκθεσης και την ανάπτυξη του διαδραστικού της χαρακτήρα, μέχρι το κεντρικό event.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media