Το Anatolia Hotels Thessaloniki χτίσθηκε το 1965 από τον Γιώργο Γκοτζαμάνη, γνωστό αρχιτέκτονα ξενοδοχείων της εποχής. Η αρχική του ονομασία ήταν Victoria Hotel και ήταν ιδιοκτησίας της οικογένειας Μίσσιου. Ως κτήριο είχε πολλά ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία. Από την αρχή έκανε την διαφορά στην πόλη προσελκύοντας όλη την αφρόκρεμα που επισκέπτονταν τη Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικά στην εξωτερική όψη αντικαταστάθηκαν τα παλιά κιγκλιδώματα με νέα ανοξείδωτα, κατασκευάστηκαν γυάλινα διαχωριστικά και φορέθηκαν νέα ηχομονωτικά/θερμομονωτικά κουφώματα. Παράλληλα χτίστηκε ένα χαμηλό στηθαίο στα μπαλκόνια και χρωματίστηκαν όλες οι επιφάνειες. Το κτήριο ντύθηκε περιμετρικά με πάνελ αλουμινίου Etalbond και αναβαθμίστηκε αισθητικά με εφαρμογή νέου εξωτερικού φωτισμού. Η πρόσοψη καθώς και οι κολώνες επενδύθηκαν με πωρόλιθο. Στην είσοδο/στοά προστέθηκε ένα στέγαστρο από Etalbond που υποδέχεται τους φιλοξενούμενους.
Εσωτερικά έγιναν όλες οι απαραίτητες μετατροπές στα εμβαδά των υπνοδωματίων και των μπάνιων ώστε να υπάγονται στη νέα κατηγορία και όλοι οι χώροι αναβαθμίστηκαν αισθητικά με νέα επίπλωση και υφάσματα σε γήινες αποχρώσεις. Ανανεώθηκαν και αντικαταστάθηκαν όλα τα Η/Μ δίκτυα ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, δίκτυο πυρόσβεσης, ψύξη/θέρμανση (VRV DAIKIN), διευθυνσιοδοτημένο σύστημα συναγερμού και πυρασφάλειας και σύστημα διαχείρισης φωτισμού.
Το ξενοδοχείο σήμερα απαρτίζεται συνολικά από 60 Deluxe δωμάτια, 7 Junior suites και 2 Grand Suites, στον 1ο, 2ο και 3ο όροφο του κτηρίου. Κάποιες από τις υπηρεσίες που προσφέρονται στα δωμάτια είναι αυτόνομη ψύξη/θέρμανση, mini bar, υπηρεσία καθαριστηρίου, room service, βραστήρας/καφετιέρα και Nespresso machine, 32-40” TV με δορυφορικά κανάλια, δωρεάν WiFi internet. Στο ισόγειο υπάρχει η ρεσεψιόν για την υποδοχή και εξυπηρέτηση των πελατών, το Living Room για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν τον καφέ ή ποτό τους παρέα με ένα βιβλίο (από την πλούσια βιβλιοθήκη) και το Aqua Lounge Bar Restaurant για τους πελάτες που θέλουν να δοκιμάσουν την εξαιρετική light gourmet κουζίνα. Στους κοινόχρηστους χώρους κυριαρχούν υλικά όπως μάρμαρο, ξύλο και γυαλί σε γήινες αποχρώσεις. Στο υπόγειο έγιναν μερικές από τις σημαντικότερες αλλαγές. Χώροι που δεν χρησιμοποιούνταν αξιοποιήθηκαν και τώρα είναι νευραλγικοί υποστηρικτικοί όπως αποθήκες, πλυντήρια, χώροι προσωπικού, λεβητοστάσιο, Υ/Σ ΔΕΗ, computer/rack room και το γραφείο συντήρησης. Το ξενοδοχείο διαθέτει σε όλους τους χώρους λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης LED καθώς και φωτοκύτταρα σε κοινόχρηστους χώρους. Επίσης χρησιμοποιεί σύστημα ανακύκλωσης για υλικά όπως χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί, μαγειρικό λάδι και πλαστικό.